Bæredygtighed

LIFETIME STÅR FOR BÆREDYGTIGE MATERIALER OG PRODUKTION

Vores træmaterialer kommer fra bæredygtigt drevne skovplantager i Nordeuropa, Sverige, Finland og de baltiske lande. Alle vores leverandører leverer FSC-certificeret træ, hvilket er et krav til ansvarligt skovbrug. FSC-certificeringen sikrer, at mens der fældes træer, plantes der nok træer til at opretholde ressourcer til fremtidige generationer og dyr.

I Norden, hvor klimaet bliver udfordrende og koldt om vinteren, vokser fyrretræer langsommere end i skovområder med varmere temperaturer. Det betyder, at træerne er længere tid om at vokse op, da det er udfordrende at vokse i det barske og kolde klima. Det gør fyrretræet både hårdere og mere holdbart end hurtigtvoksende fyrretræer fra varmere skove. Vores træ får den tid, det har brug for, til at opnå de rette betingelser uden tilsætning af kunstige vækstmidler. Vi stiller strenge krav, fordi vi ønsker at bruge det absolut bedste træ til vores førsteklasses møbelproduktion.


Vores maskiner forædler det træ, der ankommer i rå udskæringer til vores produktionsanlæg. Efter bearbejdningen af trædelene påfører vi en miljøvenlig og vandbaseret lak, som både forsegler og beskytter træet. Lakken er hverken skadelig for de medarbejdere, der arbejder med den, eller for miljøet. Den gør træet sikkert at bruge for børn og beskytter det mod miljøpåvirkninger. Vi bruger fyrretræ med knaster til vores hvidpigmenterede senge. Her kan du se det smukke mønster i træet, som skinner igennem og giver vores hvidpigmenterede senge et vidunderligt naturligt look. Vores hvide senge har ingen træstruktur og er fremstillet af knastfrit fyrretræ. Fronter til klædeskabe og skuffer i hvid er lavet af MDF for at sikre, at selvom træet ændrer form med tiden, vil låger og skuffer altid passe og lukke perfekt.

Vores ambitioner om at skabe et bæredygtigt produkt stopper ikke med vores materialevalg. For at drive vores produktionsanlæg køber vi elektricitet fra vindenergi og opvarmer med træskrot fra vores egen produktion. Vi sorterer vores affald ansvarligt og sørger for, at det indgår i en cirkulær økonomi. Vores primære emballagemateriale er lavet af genbrugsmaterialer, og sammen med vores samarbejdspartnere søger vi løbende efter mere bæredygtige emballageløsninger. Optimering og bæredygtighed påvirker vores daglige beslutningstagning, så vores kunder ved, at vi har truffet det ansvarlige valg for dem.


LIFETIME ser på de 17 mål for bæredygtig udvikling som et grundlag for at udvikle familievirksomheden. I øjeblikket fokuserer LIFETIME på fire områder:


LIFETIMEs 60 medarbejdere er både kvinder og mænd i alle aldre. Vi værdsætter erfaringen hos de medarbejdere, der har været loyale i mange år og bidrager med deres mangeårige erfaring og viden. Vi omfavner også de nye visioner hos de medarbejdere, der lige er kommet til og udfordrer os til at udvikle os og blive bedre. Vi arbejder hårdt på at skabe et afbalanceret arbejdsmiljø på vores fabrik og kontor, hvor alle føler sig velkomne og som en del af LIFETIME familien.


Hos LIFETIME fremmer vi anstændigt arbejde. Alle vores medarbejdere får en rimelig løn, pension og sundhedsforsikringer, der også støtter i de sjældne tilfælde af ulykke eller sygdom. Vi sørger for et sikkert arbejdsmiljø og støtter medarbejderne med ergonomisk udstyr, hvor det er muligt. Desuden lader vi robotter tage sig af de tunge løft, så vores medarbejdere bliver hos os i lang tid. Vores handelsvarer kommer udelukkende fra samarbejdspartnere, der tilbyder anstændige arbejdsvilkår eller Fairtrade-forhold, og som screenes regelmæssigt. Det er vigtigt for os at bidrage med en positiv indvirkning lokalt og globalt.

Vores senge er lavet til at holde, genopbygge og genbruge. Vi tilbyder vores produkter gennem lokale forhandlere for at sikre god service og hjælp lokalt til vores mange kunder. LIFETIME senge udvikles løbende for at tilbyde forskellige muligheder for ombygning og tilpasning, så de kan opfylde drømme langt ud over vores solide basissenge.Når det gælder materialer, har vi høje forventninger. Derfor samarbejder vi med leverandører, der kan levere de absolut bedste råmaterialer, produceret under ideelle forhold. Vores materialer kommer fra ansvarligt drevne skove (FSC) i de koldere regioner i EU, hvor ressourcerne forvaltes bæredygtigt for fremtidige generationer.